В Американо-английската академия се организира лятно училище

Ангажираността на децата в Американо-английската академия освен през учебната година, продължава и през лятото. Академията организира Лятно училище за децата от 3 до 18 години. Тя са ангажирани в училището от 9 до 17 ч. в делничните дни.

По време на лятното училище се провеждат занятия изцяло на английски език. В началото на периода учениците правят тест за определяне на входното ниво. След това се разпределят в различни групи, на база знанията им по езика и възрастта. Освен тези класове, организират се подготвителни групи за децата, на които им предстои прием в 1 клас.

По време на лятното училище учениците работят върху усъвършенстване на комуникативните си умения по английски. С упражненията децата подобряват лексикалните, граматичните и правописните си знания.

Често се организират ученически екскурзии за един ден. В петъците традиционно се организират тематични дни –  на спорта, на лудата прическа, на здравословното хранене и др. Така децата се забавляват, участвайки в интерактивни занимания, подходящи за съответната възраст.

В края на периода на лятното училище има уникална церемония, на която на всеки един от участниците в училището се дава сертификат за преминатото обучение.

Това лятно занимание за децата се прави на модули, което позволява на родителите да избират за кой от модулите ще запишат децата си, а могат да изберат и пълния курс на обучение.

Родителите трябва да знаят, че учебната програма на лятното училище е изключително интензивна и в същото време забавна. Наред с часовете по английски, учениците имат и занятия по изкуство, музика и спорт. По време на тези занимания, децата разговарят само на английски език, което им помага до голяма степен трайно да усвоят наученото по време на другите часове.

За часовете през седмицата  се използват учебници на елитно английско издателство. Още при регистрирането за лятното училище всяко дете получава учебник и тетрадка. В края на курса учебникът се връща, а тетрадката, в която са писали през цялото време, си я взимат.

Източник: AEA – British School in Sofia

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.