Виртуална реалност клуб

В последните години всичко, което сме гледали в „Матрицата“ и „Аватар“ става една реалност за нас. Това е един от новите и вече любими на мнозина начини за забавление – участие във виртуална реалност клуб.

Ако трябва да сме изчерпателни в описанието на подобен клуб, това е една нереална заобикаляща действителност, която е максимално правдоподобна, триизмерна. Тази действителност не съществува, но винаги може да бъде разгледана и да бъде почувствана физически и психически. Хората се потапят в този свят и го виждат и чувстват като съвсем истински. Тъй като това е едно колкото загадъчно, толкова и вълнуващо преживяване, младежите все по-често се забавляват в клубовете предоставящи достъп до виртуалната реалност.

Разбира се, не говорим за научно фантастичен филм, а за напълно реално съществуващи клубове, които разполагат с най-новата компютърна техника. В световен мащаб вече се говори за добавена реалност, така че  виртуалната реалност е нещо съвсем в реда на нещата днес.

Не е тайна, че технологиите, създаващи виртуална реалност все по-масово се използват за целите на образованието, туризма, архитектурата, проектирането, навсякъде, където трябва да се покажат изкусни умения от страна на професионалистите.

Вече е достатъчно да знаете къде искате да се намирате, каква професия искате да упражнявате или в каква ситуация да се озовете и клубовете за виртуална реалност мога да ви осигурят това преживяване.

Според науката, съвсем скоро – до 2020 г –  виртуалната реалност ще бъде неотлъчна част от ежедневието ни, почти както мобилните телефони в момента. Някой представял ли си е, че няма да може да излезе от дома си без да носи в джоба си смартфон, на който може да разчита почти за всичко. Така ще бъде и с виртуалната реалност.

Днес, обаче, всеки може да се потопи в света на тази реалност. Клубовете се състезават в осигуряване на все по-реални и вълнуващи преживявания. Това е едно уникално предизвикателство за всеки човек.

Източник: Escape Room Sofia

 

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.