Всесезонни гуми на хит цени

Отговорните шофьори още през есента търсят подходящи зимни гуми за автомобилите си. Други купуват гуми веднъж в годината от т. нар. всесезонни гуми.

Според производителите, всесезонните гуми са способни да осигурят отлично сцепление с пътната настилка, когато има заснежаване или заледяване. Когато температурите са високи, тези гуми не са толкова сигурни, колкото летните гуми.

Характерно за протектора на тези гуми е, че част от него притежава грайфери, типични за зимните гума, а останалата част е с летни шарки.

Факт е, че всесезонните гуми с всяка изминала година се подобряват. Днес могат да се купят почти от всеки магазин качествени всесезонни гуми на хит цени.

Преди години всесезонните гуми имаха само по-широки шарки върху протектора, но всъщност си бяха едни типично летни гуми. В никакъв случай не можеха да осигурят стабилност на автомобила при зимни условия, а именно при заснежена или заскрежена пътна настилка.

Днес този вид гуми могат да отговорят на изискванията за зимните гуми на почти 90%. Също толкова и на изискванията за летните гуми. Това означава, че са достатъчно устойчиви на лед и сняг, както и стабилни на пътя при високи летни температури и дъждовни периоди.

Всесезонните гуми са подходящи за поставяне на автомобили от среден и нисък клас, които се използват на места, които се характеризират с мека зима и предимно в населени места, за да не се повишава прекалено много скоростта.

Всесезонните гуми могат да се използват успешно и през зими, в които не пада много сняг.

На каквито и гуми да се спрете, важно е да са качествени. Предварително съберете достатъчно информация за характеристиките, които трябва да притежават тези гуми и едва тогава купувайте. Ако смятате, че няма да успеете сами да се справите, потърсете консултация със специалист. Хората, които работят в оторизирани сервизи за гуми могат да ви дадат добри съвети и да ви насочат към добра марка и цена на гумите, подходящи за вас.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.