При малка жилищна площ – усвояване на тераси

Собственото жилище продължава да бъде един от важните въпроси в живота на човек. Огромни пари се разиграват на пазара за недвижима собственост. Покупката на жилище в наши дни е достъпна, защото непрекъснато се предлагат от банките различни кредити за закупуване на недвижимо имущество. А тези, които не могат да си позволят ново жилище, влагат средства за да разширят своето лично пространство. Събарят се преградни стени, прави се всичко възможно за усвояване на тераси с една единствена цел – разширяване на дома.

Това е напълно справедливо, защото в някои жилищни сгради терасите са по-големи от кухните. По тази причина може ли да се отстои на съблазнителната мисъл да се направи от терасата или балкона топла и уютна стая.

Балкони или тераси има във всички съвременни жилищни сгради. Много често те се явяват нежилищна площ, а място за събиране на ненужни и стари вещи, или място за пушене. У собствениците на жилища, особено у тези, които имат малки апартаменти, много често възниква непреодолимото желание да увеличат своята жилищна площ за сметка на терасите. Важно е да се знае как да се постигне това, така че да не се срути на главите на съседите или на преминаващи под тераса.

Ако някога усвояване на терасите се извършва от самите собственици, сега има голямо улеснение в тази насока – на пазара има много фирми, които предлагат качествено усвояване на тераси.

Усвояването на тераси включва в себе си, по правило, зидане, остъкляване, хидро- и топлоизолация, измазване на стени, таван, направа на осветление, отопление, направа на различни вградени шкафове и рафтове, а при възможност и разширяване на терасата.

Разбира се, терасата и балкона са съвършено различни конструкции. Балконът е открита площадка с ограждаща конструкция по периметъра. Терасата е открита от едната страна ниша на фасадата на сградата, имаща основна стена, под и таван. Усвояването на терасите, от техническа гледна точка, е много по-лесно в сравнение с балкона. Сериозните фирми, които са грижат за своята репутация, не се захващат с остъкляването на всеки балкон.

Преди да се започнат всякакви строителни работи следва да се провери надеждността на пода и връзката на ограждащите елементи с основната сграда, за да се определи могат ли да издържат допълнително натоварване.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.