За отпушване на канали – само професионалисти

ВиК услугите са едни особено необходими и разнородни на вид услуги, до които рано или късно прибягват всички хора. Информативно те могат да включват смяна на хоризонтални и вертикални щрангове, откриване и отстраняване на течове по тръбите, по меките връзки, по тоалетните казанчета, по водомерите, както също и изграждане на нови ВиК инсталации, отпушване на канали, на шахти, на септични ями, на улуци, монтиране на бойлери, на перални машини, на миални машини, на сифони, на мивки, смяна и пломбиране на водомери и др.

Основно процедурата по отпушване на канали, отпушване на тоалетни и мивки, отпушване на водосточни тръби, на щрангове, и на улуци, спадат към категорията отпушвания. За всеки е ясно, че запушването на канала е едно от най-неприятните неща във вашия апартамент, които могат да ви се случат, тъй като миризмата е влудяваща, а не на време взимането на мерки може да доведе до плъзване на зарази, както и на вредители.

За да се справите със запушените канали, може да потърсите съдействие от опитни професионалисти, които имат специална за това техника и инструментариум, и които, в повечето случаи, разполагат с аварийни екипи, така че да могат да ви помогнат през цялото време на денонощието. Тези инструменти за отпушване на канали включват помпи, пружини, специални помпи, които имат вода под налягане, със шило, както и по-сложните инструменти, като специална камера за видео наблюдение, с цел установяване на повредата.

След като дойдат и извършват отпушване на каналите, те вероятно биха могли да ви посъветват и каква профилактика да предприемете и как да проверява редовно състоянието на канала, на тръбите и на шахтите. Най-честата причина за неговото запушване е събирането на косми, попадането на мокри кърпички, но и най-различни строителни материали или женски принадлежности, като пинсети, тампони, памуци и дамски превръзки. И накрая не подценявайте услугата отпушване на канали, не я вършете сами, а се обърнете към професионалистите.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.