Интериорни врати, които икономисват място

Икономията на пространство в градските жилища съвсем не е въпрос без значение. Не само в стандартните малки жилища, но и в новите така наречените апартаменти с ново оформление не винаги има възможност така да се разположат мебелите, че това разположение да е едновременно и удобно, и стилно. Ако мебелите могат да се изберат с по-малки размери, то интериорните врати са стандартни, и ако се отличават една от друга, то е съвсем малко.

Става така, че летящите интериорни врати образуват неизползваем ъгъл, което при общия дефицит на площ, не може с нищо да се запълни, защото достъпът до него е ограничен. В този случай подходящи са интериорни врати тип хармоника.

Сгъваемото изделие или врата-книжка, както още се наричат, се поставят в стандартно оставен отвор и в затворен вид по нищо не се отличава от нормална конструкция. При отваряне хармониката се събира в двойно по-малко място, отколкото обикновеното платно. Оригиналната конструкция допада и на собствениците на големи апартаменти. Превлича ги необичайния подход към изграждането на композицията, даваща голяма свобода на фантазията, и въпреки това е икономична.

Интересен вариант е за оформяне на интериора – използват се за вградени шкафове, килери и гардероби точно такива модели конструкции-хармоника. При това се постига ефект на цялостна картина на всички детайли. Необичайното решение отговаря на всички правила на ергономия и дизайн, изискващи единен стил за приятно възприемане и създаване на уютна атмосфера.

Предлагат се интериорни врати в два варианта – с гладки платна и със стъклени фигурки. Това е много удобно за общ коридор, който води наведнъж към няколко помещения с различно предназначение – кухня, баня, всекидневна. Обикновено е така – още с влизането може да се обхванат с поглед всички интериорни врати. В този случай фигурките от стъкло на няколко от тях ще разнообразят и освежат интериора.

Касата се произвежда със стандартни размери с монтирани механизми за отваряне и затваряне. Подът под движението на платното не се нуждае от специална подготовка – вида на подовото покритие, както и неговата дебелина не играят никакво значение. Цялото функционално натоварване е на касата и горната чат на конструкцията, за това и теглото не превишава 50 кг. Движението се извършва чрез плъзгане на ролките във водача.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.