Какво е това смяна на щрангове

Процедурата по смяна на щрангове изобщо не представлява никаква трудност за майсторите специалисти по ВиК въпроси. Всъщност тази услуга представлява смяна на вертикалните и хоризонталните тръби в дадена жилищна кооперация. Но за да стане по-ясно какво всъщност е това, ще трябва да се спрем по-подробно на обяснението какво са това щрангове и какво представлява самата процедура по смяна на щрангове.

Щранговете са тръби, които са хоризонтални или вертикални. В приземните помещения на дадена жилищна сграда, те се намират хоризонтално разположени в мазето. Те са три на брой, защото едната тръба или по друг начин казано – единият щранг е за студена вода, другата тръба или щранг е за топла вода, а третата тръба или щранг е за циркулационна вода. Изкачвайки се нагоре по етажите на сградата и достигайки до апартаментите тези тръби или щрангове вече са поставени вертикално, като пак са три на брой, за същите неща – студена, топла и циркулационна вода.

След като обяснихме какво представляват щранговете, следва да обясним защо се налага тази смяна на щрангове. Тяхната смяна се налага поради много причини, главната от които обаче е тяхната корозия. Имайки предвид, че до скоро са се използвали метални тръби, както от самия материал се загатва, ръждясват и корозират с течение на времето, то тяхната смяна става неотложна. В днешно време тези метални тръби – щрангове се заменят с нови, изработени по специална технология от полипропилен.

Те са много устойчиви, не ръждясват и не събират полепи. Освен това, те са и много лесни за смяна. Трябва да се отбележи, че извършването на смята на щрангове в даден вход на жилищна кооперация става в рамките само на един работен ден! Една смяна на щрангове спомага още и за по–добър поток на водата към горните етажи, както и за автентичното й качество и цветово усещане, което при корозирали метални тръби е много променено.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.