Как да направите вашите парцели по-приветливи

Как да направите вашите парцели по-приветливи

Много жители на града имат лични парцели, но времето, прекарано в лятната къща създава условия за удоволствие. Земята в близост до къщата трябва да бъде оборудвана. Кой иска да се затъва в пролетна кал или да съзерцава неточно направени цветни лехи?

Привлекателността на селската къща до голяма степен се определя не само от външния й вид, но и от красива ограда, както и от сгради на територията. За да украсите градината и парцела, може да използвате модерни декоративни елементи, които се предлагат в широк диапазон във всеки магазин за дворове и парцели.

Как да направите парцела красив?

Започнете да украсявате територията. За това са подходящи плочки или декоративни камъни. Напръскайте всички пътеки и очертайте стилно с пясък или дребни камъчета.

Слоят трябва да бъде най-малко петнадесет сантиметра. Събраните строителни материали се поставят на пистата във всякакъв ред, но външните краища трябва да вървят по маркираните граници. Не се опитвайте да поставите плочката симетрично, защото изглежда много по-добре асиметричен стил.

На пътеката излейте малко вода, но без да измийте пясъка. Ако плочките или камъните са неравномерно положени, може да се покрият с друг слой пясък. Може да посеете тревата, която да задържи зидарията.

Направете пътища за достъп от качествени насипни материали. Можете да използвате евтини – шлака, натрошен камък, чакъл. Покрийте компактно всичко около парцела.

След това продължете да инсталирате оградата. Тя трябва да съответства на архитектурата на къщата. За ограда е подходяща като тухлена конструкция, така и ограда от дърво. Не забравяйте, че дълголетието на оградата се определя от живота на носещите конструкции. Оградата може да бъде боядисана във всеки цвят и в разнообразие от цветове!

Направете уютна къщата си. За това ще помогнат изкуствени езера. В малкото езеро може да развъждате рибки или да създавате удобни условия за отмора на децата.

Ако имате малки деца, мислете за това къде да поставите люлка, беседка или палатка. Желателно е всички устройства за детски игри да са на слънчева страна. Детска площадка може да се направи с гладки накрайници, уплътнен пясък, но, разбира се, всички деца обичат да тичам боси по свежата тревата, така зелената поляна ще е най-доброто решение за вашият парцел.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.