Най-добрите практики за работа с ПР агенция

Комуникацията е от съществено значение

Най-важният елемент във всяка успешната работа на една ПР агенция е комуникацията.

Клиентът трябва да се ангажира с ПР агенцията. Много компании плащат добри пари за дадена агенция и след това оставят имейли и предложения за предложения в електронната си поща, недокоснати. Това не е правилно.

Назначаване на конкретно лице

Агенцията ще има мениджър на акаунта, който ще оглавява профила на клиента.

Редовно проверявайте

Отговаряйте редовно или говорете редовно с ПР агенцията, която сте наели. Ако има проблем, по-добре е да го откриете навреме. Обсъдете го с агенцията.

Споделете целите и очакванията си още в началото

Споделянето на цели и очаквания с ПР агенцията ви в началото може да помогне за постигане на целите за растеж и развитие. Ако е необходимо, променете стратегията.

Бъдете отзивчиви

Когато става въпрос за връзки с медиите, журналистите имат някакви срокове. Ако ПР агенцията се опитва да се съобрази с крайния срок на репортера, а клиентът няма как да бъде намерен, тази възможност може да бъде пропусната. Намерете начин за компромисен вариант.

Въоръжете ги с информация

Колкото повече ПР агенцията знае за вашия бизнес, толкова по-добре може да работи като ваш партньор. Споделете с тях всичко, което смятате, че трябва да знаят. Това включва пътни карти за продукта, предстоящи съобщения за партньорство, нови клиенти, събития или търговски изложения, в които може да участвате, тенденции в индустрията.

Казвайте истината

Винаги казвайте истината доброто, лошото и грозното.  Скритата информация не помага на никого. Бъдете честни относно вашите очаквания, силни страни и предизвикателства. В противен случай ПР агенцията трябва да работи на сляпо, без да знае кога или къде ще възникне следващата възможност или криза.

Не се опитвайте да контролирате всичко

Ако сте наели ПР агенция, трябва да се доверите на екипа по отношение изпълнението на задачите. Точно както служителите не ценят шефа, който непрекъснато наднича през рамо, една ПР агенция може да разглежда това като знак на недоверие.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.