За разнообразната дейност на яхт клуба


Да си закупят собствена яхта на този етап могат да си позволят богатите хора, за които стойността на такива плавателни съдове не е висока. За някои яхтите са сериозно увлечение за спорт или като хоби. За това отдавна съществува яхт клуб, който защитава интересите на своите членове, решава за тях много въпроси, свързани с плавания, обучения и ремонти. Всеки собственик на яхта рано или късно ползва услугите на яхт клуб. Такива клубове могат да бъдат развити и от не много богати хора като включат всякакви представители и почитатели на яхтените състезания и разходки по море.

Да се развива подобен бизнес е възможно само в тези райони, където има много собственици на яхти и преди това да се разучи доколко е развит пазара за този вид бизнес. Даже една организация може да обединява всички собственици на плавателни съдове и затова появата на нов играч на пазара няма да бъде на никому нужен.

Обаче яхт клуба се занимава с достатъчно разнообразни дейности, така че може да има стабилен доход от различни източници и някои от тези услуги са достъпни не само за богатите хора, но и за средната класа, които просто искат да се повозят на яхта и да си починат. Много често тези клубове организират спортни мероприятия. На базата на клуба се организират регати, в които участват не само собственици на яхти, но и обикновени хора. Понякога такива мероприятия се организират от големи предприятия. Редовно се организират круизи, които задоволяват желанията на много хора да обикалят по море.

Във връзка с това яхт клуба има стабилни и достатъчно високи доходи, като се занимава с организаторска дейност. Отчитайки това, може да се говори за висока печалба от подобен бизнес, но това, разбира се, се получава след няколко години упорита работа и през този период да се възстановят вложените средства.

За първо време ще бъде доста сложно и трудно, особено ако има няколко конкуренти, но когато яхт клуба получи своето признание, той ще се превърне в много добър източник на доход. Все пак този, който решава да се занимава с този вид бизнес трябва да има някаква представа от водния транспорт и плавателните съдове.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.