Часовници Zenith

През 1865 г. 22-годишният часовникар Джордж Фавро-Джакот основава своя собствена фабрика в швейцарския кантон на Неахутел. Неговата отговорност за създаване на изключителни часовници с най-доброто качество е капсулирана от името, синоним на успех, сила и най-високата точка, постигната от едно небесно тяло: Зенит.

През последните 148 години Zenith продължава да създава красиви, ръчно изработени часовници по един и същ начин. Ясно е, че Фавро-Джакот е първият производител на часовници, който успява да събере всички производствени етапи на производството на часовници под един покрив. Днес Zenith е един от малкото производители на часовници, които произвеждат своите часовници изцяло самостоятелно.

От създаването до завършването, един часовник на „Зенит“ ще прекара девет месеца в швейцарската си централа. През това време те са щателно изработвани и тествани. Всъщност, когато всички часовникари, дизайнери, научни изследователи и инженери работят заедно, всеки часовник на практика се създава от 80 различни талантливи човека!

Махатма Ганди, великият баща на индийския национализъм, използва часовник Zenith. Всъщност, неговият надежден джобен часовник бе продаден на търг за над 2 милиона долара в Ню Йорк през 2009 г.

Норвежкият изследовател Роалд Амундсен, който беше първият човек, който достигна Южния полюс и Северния полюс в началото на ХХ век, носеше часовници на Зенит за експедициите си.

Алберт I, принцът на Монако – човек със средства и социален статус, който би могъл да избере чудесен часовник от всяка точка на света – също избра часовникар, който не почива на лаврите си.

През 1969 г. Zenith стартира изумения Ел Примеро, един от най-известните и разпознаваеми механизми в историята на часовниците. Както подсказва името, това е един от първите автоматични хронографски механизми, а един най-пълните с безброй иновативни приложения.

Механизмът El Primero работи на 36 000 VpH (вибрации на час), което означава, че той може да извърши десет вибрации на секунда (повечето от останалите механизми ще вибрират най-много осем пъти в секунда). Това е най-точният серийно произведен механизъм, който можете да купите.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.