Facebook реклама – задължително условие за всеки бизнес

Със сигурност при ежедневните си влизания в социалната мрежа всеки от нас е виждал разположената във Facebook реклама. Поместените в дясната част на сайта карета са факт и колкото и да заявяваме, че те не ни интересуват, ние все пак ги виждаме. Дори и да не кликаме върху тях и да не се задълбочаваме със съдържанието им, те малко или много привличат вниманието ни. Без значение от това, че не им отделяме никакво време, те по един или друг начин успяват поне малко да се запечатат в съзнанието ни. Ако например, там има рекламно каре на парфюмерийна компания или банкова институция, то при нужда от едното или другото, е доста вероятно в съзнанието ни първо да изникне този образ. Експертите по реклама са обяснявали това многократно и всеки, който е на мнение, че разположената във Facebook реклама не оказва влияние върху потребителите, греши.

Напълно възможно е дори хората да кликнат върху появилите се на профила им карета, не защото се интересуват от представяната продукция или услуги, а просто защото точно в този момент не знаят какво да правят пред компютъра. Най-вероятно всеки от нас се е оказвал в ситуация, в която стои с минути пред монитора, без да знае в кой точно сайт да влезе. Вместо да изключим компютъра обаче и да се заемем с друга, наложителна за нас задача, която най-вероятно отлагаме от доста време, ние си търсим някакво занимание в нета. Така, преглеждайки профилите в социалната мрежа, търсейки нови групи или интересни снимки и писания, ние несъзнателно насочваме вниманието си към разположената във Facebook реклама.

След като кликнем върху някое от каретата, започваме да четем отгоре-отгоре и докато се осъзнаем, вече сме попили цялата информация, с която търговците се опитват да ни примамят. Реалността е такава, че Facebook днес се посещава от милиони хора по света и това от своя страна е една добра възможност за изява на всеки, който желае да представи пред потребителите своята продукция.

About

Your email will not be published. Name and Email fields are required.